Rólunk

Cserveni Attila

Process Technology Lead
ügyvezető

Cserveni_Attila_SCMC_honlap

A mérnöki, tanári és MBA diplomák megszerzése után SAP logisztikai tanácsadóként kezdtem szakmai karrieremet a PwC nemzetközi vezetési tanácsadó cégnél.

Az eltelt 23 év során, ahogy egyre tapasztaltabb lettem ebben a tanácsadási szektorban, érdeklődésemet és megbízásaimat az SAP projektekről az üzleti folyamatok, más IT technológiák, digitális transzformáció és a projektmenedzsment felé terjesztettem ki. A magyar versenyszféra csúcsvállalatainak sikeres és innovatív üzleti-informatikai projekteket szállítottam projektvezető, vezető tanácsadó, tanácsadó szerepben.

Szinte kivétel nélkül hiányérzetem volt a leszállított projektek után, mert leginkább az foglalkoztatott, amiben az IT-megoldást implementáló tanácsadó már nem érdekelt: hogyan tudja az ügyfél a leghatékonyabban kihasználni a leszállított rendszert az üzleti folyamatai mentén? 2019-ben találtam rá a Folyamatbányászatra és annak legsikeresebb képviselőjére, a Celonis-ra, és ezzel a hiányzó láncszemre.

A Celonis-alapú folyamatbányászat teljes spektrumában megszereztem a szükséges képesítéseket (Data Engineer, Analyst, Business Value Architect, Implementation Professional, Sales Professional, Solution Professional). Bizalmon és profizmuson alapuló partneri kapcsolatot építettem és gondozok a Celonis SE-vel. Az eltelt két év alatt magyar nagyvállalatoknak készítettem elő és szállítottam le kollégáimmal folyamatbányászaton alapuló projekteket, növelve prosperitásukat. A sikert az üzleti megbízóim “Hűha!” érzésének mértékében, a számukra termelt üzleti érték nagyságában és az ügyféloldalon kinevelt szakértők tudásában mérem.

A szervező mérnöki és pénzügyi MBA diplomák megszerzése után, 1998-ban BPR tanácsadóként kezdtem szakmai karrieremet a PwC nemzetközi vezetési tanácsadó cégnél.

A tisztán folyamat és szervezet fejlesztési projektek mellett számos rendszerbevezetési projekten is dolgoztam, ahol az üzleti folyamat és a változás menedzsment csapatot vezettem.  Ezeknél a sikeres projekteknél a folyamat alapú rendszerbevezetés módszert alkalmaztam, amely nemcsak az IT, hanem az azzal párhuzamosan a folyamati, szervezeti, infrastruktúrával kapcsolatos változásokat is integrálja és menedzseli.

Tapasztalt tanácsadóként globális projekteket vezettem magyar és multinacionális nagyvállalatoknál, illetve számos Szolgáltató központ munkáját segítettem központosítások, SLA-k és teljesítménymérési rendszerek kialakítása, Lean folyamatfejlesztések, létszámmodellezés keretében. Az elmúlt időszakban Üzleti folyamat menedzsment vezetőként dolgoztam egy globális jelenléttel rendelkező, nagy magyar gyártó cégnél, ahol felelős voltam a vállalat teljes egészét lefedő transzformációért és az end-to-end folyamatok hatékonyságának javításáért.

2019-ben rátaláltam a Celonis-ra, amely megismerése alapjaiban megváltoztatta azt, amit a folyamatfejlesztésről eddig gondoltam. Melyek a könnyen implementálható jelentős folyamat javítások? Hol és mennyi időt és pénzt veszítek a folyamat hatékonytalansága miatt? A folyamat melyik része elég érett ahhoz, hogy automatizáljam? Ezekre a kérdésekre a válaszok eddig inkább csak megérzések voltak.

Viszont két sikeres Celonis alapú (P2P és O2C) folyamat fejlesztési projekt leszállítása után bebizonyosodott, hogy lehetséges az adat alapú döntéshozatal, a legnagyobb értéket teremtő transzformációs és digitalizációs irányok meghatározása és a sikeresség visszamérése!

Molnár Zsolt

Process Efficiency Lead

Molnar_Zsolt_SCMC_honlap
hu_HUHungarian